3 z 8
Poprzednie
Następne
Pączki Magdy Gessler są ze złota? Ich cena SZOKUJE! Oto PRZEPIS - zobacz, jak zrobić je w domu
Pączki od Magdy Gessler. Oto przepis:
3. Kiedy wszystko się rozpuści i masa jajeczna będzie gładka, łączymy ją z zaczynem. Mieszamy i dodajemy stopniowo mąkę, tworząc ciasto. Ugniatamy. TIP! Ciasto na pączki należy wyrabiać długo i dokładnie (20-25 minut przy ręcznym wyrabianiu), ma być elastyczne, gładkie, dość luźne. Nie podsypuj go dodatkowo mąką. Wyrabiaj, aż ciasto przestanie się kleić do rąk.
4.Wyrobione ciasto należy odłożyć w ciepłe miejsce na ok. 1,5 h, by wyrosło. Będzie jednak potrzebowało "dotlenienia". W międzyczasie więc (po 0,5 h i potem znów po 0,5 h) należy je ponownie wyrobić.
Co dalej? Sprawdź na kolejnych slajdach > > >