Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
3. Kiedy wszystko się rozpuści i masa jajeczna będzie...

Pączki Magdy Gessler są ze złota? Ich cena SZOKUJE! Oto PRZEPIS - zobacz, jak zrobić je w domu

Pączki od Magdy Gessler. Oto przepis:

3. Kiedy wszystko się rozpuści i masa jajeczna będzie gładka, łączymy ją z zaczynem. Mieszamy i dodajemy stopniowo mąkę, tworząc ciasto. Ugniatamy. TIP! Ciasto na pączki należy wyrabiać długo i dokładnie (20-25 minut przy ręcznym wyrabianiu), ma być elastyczne, gładkie, dość luźne. Nie podsypuj go dodatkowo mąką. Wyrabiaj, aż ciasto przestanie się kleić do rąk.
4.Wyrobione ciasto należy odłożyć w ciepłe miejsce na ok. 1,5 h, by wyrosło. Będzie jednak potrzebowało "dotlenienia". W międzyczasie więc (po 0,5 h i potem znów po 0,5 h) należy je ponownie wyrobić.

Co dalej? Sprawdź na kolejnych slajdach > > >

Zobacz również

Kiwi i Wiktoria Zwolińska zaśpiewają w klubie Poczta Główna [WIDEO]

Kiwi i Wiktoria Zwolińska zaśpiewają w klubie Poczta Główna [WIDEO]

Pomnik Majonezu Kieleckiego i inne pomysły zgłoszono do Budżetu Obywatelskiego

Pomnik Majonezu Kieleckiego i inne pomysły zgłoszono do Budżetu Obywatelskiego

Polecamy

Loki na skarpetki podbijają sieć. Zobacz, jak łatwo uzyskać piękny skręt

Loki na skarpetki podbijają sieć. Zobacz, jak łatwo uzyskać piękny skręt

Dlaczego bąki śmierdzą? Poznaj przyczyny brzydko pachnących gazów

Dlaczego bąki śmierdzą? Poznaj przyczyny brzydko pachnących gazów

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze

Puszysty chleb na maślance do kanapek. Twoje kanapki będą z nim jeszcze lepsze