4 z 8
Poprzednie
Następne
Pączki Magdy Gessler są ze złota? Ich cena SZOKUJE! Oto PRZEPIS - zobacz, jak zrobić je w domu
Pączki od Magdy Gessler. Oto przepis:
5. Po odpoczynku przerywanym wyrabianiem przyszedł czas na formowanie pączków. Jak formujemy pączki? Należy uformować z ciasta wałek, podzielić go na takiej samej wielkości kawałki, z każdego uformować w dłoniach okrągły kształt. Kawałek ciasta następnie trzeba rozpłaszczyć w dłoniach, na środek nałożyć nadzienie, skleić brzegi ciasta, tworząc sakiewkę i formując w dłoniach okrągły pączek. Ciasto na blacie ułożyć sklejeniem do spodu. Ważne! Warto konfitura musi mieć temperaturę pokojową, unikniemy wtedy powstania w pączku zakalca.
Co dalej? Sprawdź na kolejnych slajdach > > >