Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Pączki Magdy Gessler są ze złota? Ich cena SZOKUJE! Oto PRZEPIS - zobacz, jak zrobić je w domu

red
Sprawdź przepis >>>
Sprawdź przepis >>>
Tłusty czwartek 2023. MEGADROGIE pączki u Magdy Gessler! Specjały znanej restauratorki co roku budzą dużo emocji. Jej warszawska restauracja U Fukiera oraz cukiernia Słodki Słony jak co roku przygotowały ofertę na karnawał i tłusty czwartek. Ceny pączków są wyższe niż przed rokiem. Ile dokładnie kosztują tam pączki i faworki i czemu, do jasnej polewy, tak drogo?!

Cena pączków Magdy Gessler zwala z nóg! Jej słodkości drożeją z roku na rok

W warszawskiej restauracji Magdy Gessler „U Fukiera” pączki w ostatnich latach zdrożały prawie dwukrotnie! Od ceny 8 zł za sztukę dwa lata temu, doszli w tym roku do 15 zł. Z kolei 200 g faworków to obecnie koszt 38 zł.

Za to cukiernia sygnowana nazwiskiem znanej restauratorki "Słodki Słony", również mieszcząca się w Warszawie, sprzedaje w tym roku pączki za bagatela 18 zł za sztukę! Dwa lata temu było to 11 zł.

Przepis na pączki od Magdy Gessler

Wiadomo, za jakość się płaci. Pączki z marketu, nawet jeśli nie smakują jak karton, to mają fatalny skład. Ale na szczęście nie jesteśmy skazani na wybór między zadłużeniem się, by zjeść dobrego pączka, a zadowalaniem się wytworem pączkopodobnym. Dobre i takie pączki możemy zrobić sami w domu!

W internecie roi się od przepisów, ale u nas znajdziecie recepturę samej Magdy Gessler!
KLIKNIJ TUTAJ - na kolejnych slajdach znajdziesz przepis jak zrobić pyszne pączki krok po kroku

Dlaczego dobre pączki są drogie?

Jak tłumaczy w mediach sama restauratorka, na cenę pączków wpływa wysoka jakość użytych do ich przygotowania składników. Na profilu instagramowym Magda Gessler deklaruje, że w cukierni Słodki Słony używają aż 40 żółtek na kilogram ciasta. Przy tym zawijanie pączków jest ręczną robotą, podobnie jak nadziewanie ich konfiturą. Słodkości od Magdy Gessler są świeże, smażone w tradycyjny sposób, na smalcu. Na ostateczną cenę wpłynęły też podwyżki cen prądu, gazu i produktów spożywczych.

- Może nie kupować dwudziestu, a zjeść jednego, dobrego pączka? Nie przytyjemy (...) Te z różą są przebojem. Mamy też z malinami świeżymi w środku, ze śliwką wędzoną, z adwokatem i ze złotem. Są po prostu pozłacane. Zapraszam was serdecznie w karnawale – pisała na swoich social mediach Magda Gessler.

Drogie pączki? Zdania klientów są podzielone

Reakcje internautów są różne. Niektórzy uważają, że cena pączków w lokalach Magdy Gessler jest przesadzona, a w innych cukierniach czy piekarniach można kupić podobne o połowę taniej. Inni przekonują, że za jakość trzeba po prostu płacić i zapowiadają, że przyjadą po pączki restauratorki nawet z odległych krańców Polski.

Słodkości prowadzącej „Kuchenne rewolucje” próbują też celebryci. Rok temu chwaliła je aktorka Anna Mucha, wielbicielka jedzenia, która chętnie dzieli się swoimi opiniami w sieci.

- Ja rozumiem, dlaczego one tyle kosztują. One kosztują dużo, natomiast one są wypełnione miłością, maliną i smakiem. Tam jest prawdziwe masło, to się czuje. Tam jest ogrom pracy włożony, ale też doświadczenia, więc pewne rzeczy muszą po prostu kosztować - stwierdziła aktorka w social mediach.

od 16 latprzemoc
Wideo

CBŚP na Pomorzu zlikwidowało ogromną fabrykę „kryształu”

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Pączki Magdy Gessler są ze złota? Ich cena SZOKUJE! Oto PRZEPIS - zobacz, jak zrobić je w domu - Dąbrowa Górnicza Nasze Miasto

Wróć na katowice.naszemiasto.pl Nasze Miasto