2 z 8
Poprzednie
Następne
Pączki Magdy Gessler są ze złota? Ich cena SZOKUJE! Oto PRZEPIS - zobacz, jak zrobić je w domu
Pączki od Magdy Gessler. Oto przepis:
Sposób przygotowania:
1. Łączymy mleko z 50 gramami cukru w rondelku. Całość podgrzewamy, tak by płyn był ciepły, ale nie gorący. Po podgrzaniu zabieramy rondelek z palnika i dorzucamy drożdże. Kiedy te się rozpuszczą, dodajemy ok. pół szklanki mąki, stopniowo (będą tworzyć się grudki). Zaczyn powinien mieć konsystencję gęstej śmietanki. Przykrywamy, czekamy aż ciasto urośnie.
2. 5 całych jaj i 10 żółtek rozcieramy z pozostałym cukrem, większą szczyptą soli i połową opakowania cukru waniliowego. Mieszaninę podgrzewamy do temp. maksymalnie 35 st. C. (letnia temperatura, chodzi o to, by z masy nie zrobiła się jajecznica).
Co dalej? Sprawdź na kolejnych slajdach > > >