MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jeśli melisę suszymy jeszcze latem, najlepszą opcją będzie...
fot. pixabay.com

Te zioła warto ususzyć jesienią i cieszyć się nimi przez całą zimę. Wykorzystasz je nie tylko w kuchni

Melisa

Jeśli melisę suszymy jeszcze latem, najlepszą opcją będzie ta na świeżym powietrzu. Zimą również można to zioło spokojnie suszyć, w tym wypadku wystarczy nam ułożenie łodyżek na tacce, a tackę wystarczy położyć na grzejniku. Można też do tego wykorzystać suszarkę elektryczną, odpowiednia temperatura do suszenia melisy to 30-35 st. C.

Zobacz również

Uroczyste obchody 110-lecia Ochotniczej Straży Pożarnej w Wiślicy [ZDJĘCIA]

Uroczyste obchody 110-lecia Ochotniczej Straży Pożarnej w Wiślicy [ZDJĘCIA]

In The Silesian Sky - Na niebie w Pszczynie królowały balony

NOWE
In The Silesian Sky - Na niebie w Pszczynie królowały balony

Polecamy

Jak przygotować dziecko na wakacyjny wyjazd? O tym musisz wiedzieć

Jak przygotować dziecko na wakacyjny wyjazd? O tym musisz wiedzieć

Zmarł Józef Buszman, były wiceprezydent Katowic. Miał 77 lat

Zmarł Józef Buszman, były wiceprezydent Katowic. Miał 77 lat

Nie tylko wzorowi uczniowie zasługują na wyróżnienie. Akcja „Kolorowe świadectwa”

Nie tylko wzorowi uczniowie zasługują na wyróżnienie. Akcja „Kolorowe świadectwa”