MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
10 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Namocz w wodzie 6 solonych matiasów (ok. 0,5 kg) przez...
fot. lisa870/123RF

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Filet śledzia z oliwą, marynowaną cebulką i świeżą pietruszką

1. Namocz w wodzie 6 solonych matiasów (ok. 0,5 kg) przez ok. 20 min i spróbuj, czy mają odpowiednią słoność i ew. czynność powtórz, po czym pokrój rybę na mniejsze kawałki.
2. Pokrój w kostkę lub piórka 2 cebule (ok. 300 g) i przelej na sitku wrzątkiem, po czym ostudź.
3. Ułóż w naczyniu warstwami cebulę i śledzie, dodając po 2 listki laurowe i ziarna ziela angielskiego oraz 1/2 łyżeczki ziaren pieprzu, skrop 2 łyżeczkami octu i zalej 300 ml oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego, zamknij i ostaw do lodówki na min. 2 doby. Podawaj ze posiekaną świeżą natką pietruszki.

Zobacz również

Na głogowskim cmentarzu przy ul. Legnickiej odnawiają trzy zabytkowe rzeźby

Na głogowskim cmentarzu przy ul. Legnickiej odnawiają trzy zabytkowe rzeźby

Na mistrzostwa do Radomia przyjadą orkiestry dęte z różnych zakątków Polski

NOWE
Na mistrzostwa do Radomia przyjadą orkiestry dęte z różnych zakątków Polski

Polecamy

Jaki strój kąpielowy wybrać dla siebie i dziecka? Te kolory doradzają strażacy

Jaki strój kąpielowy wybrać dla siebie i dziecka? Te kolory doradzają strażacy

Tak członkowie ABBY wyglądają teraz. Trudno ich rozpoznać

Tak członkowie ABBY wyglądają teraz. Trudno ich rozpoznać

Chrupiące kotlety z bobu. Tak pysznych jeszcze nie jadłeś

Chrupiące kotlety z bobu. Tak pysznych jeszcze nie jadłeś