Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Miękkie, pyszne pyzy...
fot. fot. pixabay

Pomysł na obiad. Przepisy na proste obiady z tego, co jest w domu. TOP 12 przepisów naszych Czytelników

Miękkie, pyszne pyzy

Składniki
ok. 1 kg ugotowanych ziemniaków
szklanka mąki ziemniaczanej
1/2 szklanki sypkiego grysiku
mleko do zarobienia ciasta

Wykonanie
Ziemniaki zemleć w maszynce, dodać mąkę ziemniaczaną, sypki grysik i tyle mleka, ile przyjmie ciasto. Formować krążki, na środek nałożyć jakikolwiek farsz: mięsny, grzybowy, itp., lub owoce i formować pyzy. Można również nie dawać farszu. Pyzy gotować w osolonej wodzie około 3-4 minuty od wypłynięcia. Ugotowane polać masłem z bułką tartą.
Przepis Barbary Stachurskiej

Zobacz również

Regulamin Akcji „Drzewko za surowce wtórne”

Ważą się losy ustawy o pigułce „dzień po”. Prezydent ma wątpliwości

Ważą się losy ustawy o pigułce „dzień po”. Prezydent ma wątpliwości

Polecamy

Katar, kaszel i duszności od pisanek? Unikaj takich barwników do jajek!

Katar, kaszel i duszności od pisanek? Unikaj takich barwników do jajek!

Niesamowite, co zrobiła tuż przed obroną pracy! Ta historia pokazuje siłę kobiet

Niesamowite, co zrobiła tuż przed obroną pracy! Ta historia pokazuje siłę kobiet

Nowość w klasach mundurowych. Szykują się spore zmiany

Nowość w klasach mundurowych. Szykują się spore zmiany