>> Smakosz 2015 - więcej o plebiscycie
Dlaczego wybrała Pani zawód kelnera?
Uwielbiam pracę z ludźmi, nie wyobrażam sobie pracy na stanowisku odizolowanym od nich. Lubię, kiedy goście są uśmiechnięci i zadowoleni z obsługi. Jestem również zdania, że każdą pracę należy wykonywać z pasją.
Co jest wizytówką dobrego kelnera?
Na pewno znajomość zasad savoir- vivre, miła aparycja i swego rodzaju oryginalność, bo zawsze trzeba być sobą. Dobry kelner to taki, przy którym gość może poczuć się jak w domu.
Co jest najtrudniejsze w tym fachu?
Najtrudniejsza w tym fachu jest praca w ciągłym ruchu bez możliwości wypoczynku, a taka sytuacja ma miejsce przy dużym ruchu.
Czy pamięta Pani jakieś szczególnie miłe zachowanie klienta?
Nie jestem w stanie przypomnieć sobie konkretnej sytuacji, ale lubię, gdy na przykład gość, którego nie obsługuje poprosi, żebym to akurat ja zrobiła mu drinka, ponieważ „ostatnio był pyszny”. Miło mi, gdy ktoś docenia moją pracę. Bardzo też się cieszę, gdy goście mnie poznają - ostatnio jednego z naszych gości spotkałam w Warszawie na festiwalu muzycznym, poznał mnie i się przywitał. To było bardzo sympatyczne.
Poza pracą...
Od października zaczynam studia na kierunku dziennikarstwo. Moim marzeniem jest zostać dziennikarzem muzycznym w radiu. Interesuję się muzyką, kulturą i literaturą. Chciałabym kiedyś pojechać koleją transsyberyjską i zwiedzić Rosję.
>> Kelner Roku w Powiecie Kartuskim 2015 - dowiedz się, jak głosować i sprawdź aktualne wyniki
Jak przygotować się do rozmowy o pracę?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?