MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 5
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki:...
fot. Getty images/zefirchik06/zdjęcie ilustracyjne

Najlepsze sosy do gołąbków. Sprawdzone przepisy na tradycyjne danie w trzech odsłonach. Wypróbuj klasyczny sos pomidorowy i nie tylko

Sos do gołąbków paprykowy

Składniki:
- 2 szklanki przecieru pomidorowego,
- 2 duże czerwone papryki,
- pół cebuli,
- szklanka bulionu,
- sól, pieprz do smaku,
- słodka papryka suszona.

Jak zrobić sos do gołąbków z papryki?
1. Paprykę umyłam, przekroiłam na pół i umieściłam w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Piekłam do momentu aż zaczęła odchodzić skórka, którą zdjęłam.
2. Obraną paprykę zblendowałam, a następnie umieściłam w garnku.
3. Do garnka wlałam przecier i bulion. Całość wymieszałam i gotowałam 10 minut na małym ogniu. Na koniec doprawiłam do smaku.

Zobacz również

Nowy komendant międzychodzkich policjantów. Odbyło się jego powołanie

Nowy komendant międzychodzkich policjantów. Odbyło się jego powołanie

Deblowa porażka Karoliny Piter na Wimbledonie

Deblowa porażka Karoliny Piter na Wimbledonie

Polecamy

Potańcówca z Kapelą Dejcie Pozór. Śląskie zabawy z muzyką i tańcem w Katowicach

Potańcówca z Kapelą Dejcie Pozór. Śląskie zabawy z muzyką i tańcem w Katowicach

Piątkowy przelot pod gołym niebem z kolektywem Move The Groove, Centrum Kato

Piątkowy przelot pod gołym niebem z kolektywem Move The Groove, Centrum Kato

Idealny sernik na lato. Wychodzi kremowy, bo zamiast twarogu dodaję inny składnik

Idealny sernik na lato. Wychodzi kremowy, bo zamiast twarogu dodaję inny składnik