Zlot food trucków organizowany jest w ramach pierwszej w tym sezonie edycji Rynku Smaków. Tradycyjnie wozy z jedzeniem zajechały na katowicki rynek i plac przed Skarbkiem. Food trucków jest jednak zdecydowanie mniej niż w trakcie poprzednich zlotów. Wszystko z powodu wdrożenia specjalnych procedur bezpieczeństwa.
Kliknij poniżej i zobacz zdjęcia
Organizatorzy opracowali w związku z epidemią koronawirusa nowe procedury:
- ograniczono o połowę liczbę food trucków
- wystawcy są zobowiązani do przestrzegania wytycznych dla gastronomii
- utrzymano większe odległości między samochodami i miejscami do siedzenia
- miejsca dostępne dla klientów są na bieżąco dezynfekowane
- zapewnione zostały środki do dezynfekcji rąk dla klientów
- sprzedawcy preferują płatności kartą
Smakowanie na rynku
Zlot food trucków na rynku w Katowicach rozpoczął się w piątek, 22 maja i potrwa do niedzieli, 24 maja, do godziny 21.
W sobotę mieszkańcy chętnie korzystali z food truckowych usług. Nie tylko kupowali i konsumowali jedzenie, ale i w towarzystwie, w bezpiecznej odległości, przesiadywali w miejscu imprezy, delektując się ulubionymi smakami. Jak zawsze podczas tego typu imprez największym powodzeniem cieszyły się burgerownie. Można było na przykład spróbować burgera od Królleski Burger z Kłobucka. Nie brakowało też słodkich smaków - na rynku pojawił się wóz sprzedający kurtosze (kołacze).
Wśród wozów z jedzeniem nie zabrakło:
- Curry Point
- Pożarcie
- Fit Fat food truck
- Cafe Cool'a & Cafe Diesel
- RAJZA FOOD
- Kraina Kurtosza w Będzinie - Bulwary
- Lime Leaf
- Dim sum Factory
- Najlepsze Frytki w Mieście
- Królleski Burger
- Choco Designer
- Ice&Roll
- Churros and More
- Przaja Ci
- Browariat
- On Lemon Polska
Uwaga na Instagram - nowe oszustwo
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?