Lidl Katowice: Dudy Gracza [OTWARCIE 31.07] Konkurs
Smażony filet z łososia na szpinaku z gnocchi 1filet z łososia Świeża Ryba 1/2 opakowania gnocchi Combino 1 duża paczka świeżego szpinaku baby z Ryneczku Lidla 1 łyżka masła Pilos 250ml śmietanki 30% Pilos 1 opakowanie bazyliowego pesto Nonna Mia Na rozgrzaną patelnie z olejem i masłem wrzucamy rybę smażąc ją najpierw dwie-trzy minuty od strony skory, obracamy i smażymy kolejne kilka minut od strony mięsa, pamiętając że ryby nie można przesmażyć. W tym czasie zagotowujemy śmietankę i dodajemy pesto, doprawiając do smaku. Do wrzątku wrzucamy gnocchi i gotujemy według wskazań na opakowaniu. Po odcedzeniu łączymy je z sosem i nakładamy dookoła przesmażonego przez minutę na maśle szpinaku z czosnkiem i ryby (koniecznie skórą do góry)