Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kids Restaurant Week. Dziś startują rezerwacje! [nasz patronat]

PZ
Kids Restaurant Week: dziś startują rezerwacje [nasz patronat]
Kids Restaurant Week: dziś startują rezerwacje [nasz patronat] Pixabay.com
Kids Restaurant Week. Kolejna odsłona tygodnia restauracji rozpocznie się 1 czerwca. Tym razem impreza będzie adresowana zarówno do dorosłych, jak i do dzieci, dla których warszawscy restauratorzy przygotowali specjalne menu.

Kids Restaurant Week - nie tylko dla dzieci
Każdy, kto chce wziąć udział w Kids Restaurant Week, powinien zarejestrować się na stronie organizatora, wybierając restauracje, termin, w której chce ją odwiedzić i rodzaj menu. Do wyboru mamy menu standardowe (39 zł) lub dziecięce (19 zł). Oba warianty różnią się jedynie ceną i wielkością porcji. Wszystko po to, by zachęcić warszawiaków do odwiedzania restauracji wraz ze swoimi pociechami. - Wraz z najlepszymi restauracjami organizatorzy chcą zachęcić najmłodszych do nauki smaku, zdrowego odżywiania i poznawania fascynującego świata kulinariów. Chcą, aby dzieci były pełnoprawnymi gośćmi restauracji, którym nie podaje się nuggetsów z frytkami i niezdrowej pizzy, a pełnowartościowe, ciekawe posiłki - piszą o imprezie organizatorzy.

Zobacz też: Bieg, gra terenowa i tango electro na scenie - Dominikanie świętują 800-lecie

Kids Restaurant Week - terminy
Najnowsza odsłona tygodnia restauracji wystartuje 1 czerwca i potrwa dokładnie tydzień. Oficjalna rejestracja rusza 18 maja o godzinie 15:00. Festiwalowi towarzyszyć będą także wydarzenia poboczne, w tym warsztaty “Smacznie, szybko i zdrowo dla Rodziny – Warsztaty gotowania w Food Lab Studio” organizowane przez Grzegorza Łapanowskiego i Szkołę na Widelcu. Wszystkie one mają na celu uwrażliwić rodziców na problem diety ich dzieci. Często bowiem, zarówno rodzice, jak i restauratorzy, serwują najmłodszym pełne tłuszczu oraz pozbawione wartości odżywczej posiłki.- Smażone w panierce mięso, paluszki rybne, frytki, ziemniaki i przesłodzone dania. Co jest, tak naprawdę, tylko pozornie lepszą wersją fast foodów. A w konsekwencji mamy epidemię otyłości u dzieci. Dlaczego w tak wielu restauracjach dzieci nie mają szansy na dobre jedzenie? Brak odwagi u kucharzy? Może jest tak, że wcale nie jest potrzebne specjalne menu? A wystarczą jedynie nieco mniejsze porcje - pisze Dorota Minta.


od 7 lat
Wideo

Jak głosujemy w II turze wyborów samorządowych

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Dołącz do nas na X!

Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.

Obserwuj nas na X!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na warszawa.naszemiasto.pl Nasze Miasto