Składniki:
pół szklanki koniaku,
6 kostek cukru,
bardzo cienka skórka z cytryny,
skórka z pomarańczy,
4 goździki,
1 łyżeczka cynamonu,
3 szklanki gorącej mocnej kawy.
Przyrządzanie:
Na podgrzaną łyżkę wazową nalać trochę gorącego koniaku i włożyć kostkę cukru. Zapalić. Palący się koniak z cukrem wlać do reszty koniaku, aby ten zapalił się.
Następnie wlać 3 szklanki gorącej mocnej kawy z dodatkiem goździków i cynamonu. Kawę rozlać do filiżanek.
Udekorować skórką pomarańczową i cytrynową.
Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!
Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?