Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Kawa "Diabła"

[email protected]
sxc.hu
Potrzebne: koniak, cukier, cytryna, pomarańcza, kawa

Składniki:
pół szklanki koniaku,
6 kostek cukru,
bardzo cienka skórka z cytryny,
skórka z pomarańczy,
4 goździki,
1 łyżeczka cynamonu,
3 szklanki gorącej mocnej kawy.

Przyrządzanie:

Na podgrzaną łyżkę wazową nalać trochę gorącego koniaku i włożyć kostkę cukru. Zapalić. Palący się koniak z cukrem wlać do reszty koniaku, aby ten zapalił się.

Następnie wlać 3 szklanki gorącej mocnej kawy z dodatkiem goździków i cynamonu. Kawę rozlać do filiżanek.

Udekorować skórką pomarańczową i cytrynową.

Zobacz inne przepisy na kawę


Czekamy też na Wasze przepisy! Opisy wysyłajcie na [email protected] Njaciekawsze opublikujemy!

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Chmieleńskie Babki Wielkanocne 2024

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Materiał oryginalny: Kawa "Diabła" - śląskie Nasze Miasto

Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto