Szefowie kuchni najlepszych łódzkich restauracji zaproszą mieszkańców miasta do wspaniałej podróży kulinarnej.
W czasie Festiwalu Restaurant Week każda restauracja zaprezentuje swoją wizję autorskiej kuchni w specjalnie przygotowanym menu. Będzie to okazja do spróbowania trzydaniowego doświadczenia restauracyjnego (przystawka, danie główne, deser) w festiwalowej cenie 39 zł, czyli znacznie poniżej codziennej ceny takiego menu.
Restauracje, które biorą udział w festiwalu znajdziecie w powyższej galerii. Klikając na zdjęcia zobaczycie także festiwalowe menu każdego lokalu.
Tematem przewodnim kwietniowego festiwalu jest hasło "Kwitnąca scena restauracyjna". Kryje się pod nim zdumiewający rozkwit polskiej gastronomii ostatnich lat. Chdzi m.in. o mnogość nowych i zaskakujących konceptów kulinarnych, wielki powrót świeżych i lokalnych składników, a także odwagę Restauratorów i Szefów Kuchni oraz coraz większą liczbę nowych gości odwiedzajacych restauracje.
Restaurant Week to festiwal, który odbywa się m.in. w Nowym Jorku, Londynie i Kopenhadze, a więc centrach światowej gastronomii. W Polsce Festiwal odbywa się od 2014 roku.
Stoliki w wybranych restauracjach należy rezerwować wchodząc na stronę www.restaurantweek.pl
Jak Disney wzbogacił przez lata swoje portfolio?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?