Aby przybliżyć tematykę produktów zdrowych, znaczenia witamin, składników mineralnych, uczniowie kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych, podzielili się wiedzą i doświadczeniem z pozostałymi uczniami społeczności szkolnej. W tym celu przedstawili krótki wykład, przeprowadzili quiz oraz sporządzili soki z różnych warzyw i owoców, podkreślając ich znaczenie w zapobieganiu różnym chorobom.
Jak relacjonują organizatorzy, był to dzień pełen wrażeń, pozytywnych emocji
- Uczniowie pozostałych klas wraz z nauczycielami wykazali się dużą kreatywnością, pomysłowością, dostosowując swój strój do barw warzyw i owoców - mówi Izabela Ławniczak, nauczycielka i współorganizatorka wydarzenia. - Zachęcamy wszystkich do świętowania Dnia Owoców i Warzyw codziennie, aby były jak największe korzyści dla zdrowia, dobrego samopoczucia i uśmiechu każdego dnia - dodaje.
Organizatorami obchodów Światowego Dnia Owoców i Warzyw w Powiatowym Zespole Szkół w Sierakowicach byli: Izabela Ławniczak, Barbara Regulska, Agnieszka Kazimierczak i Grzegorz Miotk.
4 czerwca 1989. Wybory, które zmieniły Polskę
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?