Rolady z karkówki

Składniki: 4 plastry karkówki wieprzowej, 4 cienkie plasterki wędzonego boczku, 4 kawałki czerwonej papryki, 10 dag żółtego sera w kawałku. Marynata: 2/3 szklanki kwaśnej śmietany, 1 łyżka soku z cytryny, 1 ...

Masz zdjęcie do tego tematu? Wyślij
Składniki:

4 plastry karkówki wieprzowej, 4 cienkie plasterki wędzonego boczku, 4 kawałki czerwonej papryki, 10 dag żółtego sera w kawałku.

Marynata: 2/3 szklanki kwaśnej śmietany, 1 łyżka soku z cytryny, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka gotowej przyprawy do grilla



Wykonanie:

Umyte i dobrze osączone mięso rozgnieść ręką i ułożyć w naczyniu. Ser pokroić na cztery części. Z podanych składników sporządzić marynatę (czosnek przecisnąć przez praskę lub bardzo drobno posiekać). Marynatą zalać mięso i w szczelnie przykrytym naczyniu pozostawić na noc w lodówce. Po wyjęciu z marynaty na każdy kawałek mięsa położyć plasterek boczku, kawałek papryki i sera. Mięso ciasno zwinąć i spiąć metalowymi szpilkami lub wykałaczkami. W czasie grillowania często obracać.
redakcja@dz.com.pl
źródło: Dziennik Zachodni

Komentarze (0)

avatar
Brak komentarzy. Możesz być pierwszy!

Wideo

Zobacz koniecznie

przewiń w lewo przewiń w prawo

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w sposób dostosowany do Państwa indywidualnych potrzeb i preferencji, w celu emisji możliwie indywidualnie przygotowanej reklamy. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących przechowywania i uzyskiwania dostępu do cookies przy pomocy ustawień przeglądarki lub urządzenia końcowego, z których Państwo korzystacie. Więcej szczegółów w naszej Polityce Prywatności.

Zamknij