- Robimy tradycyjne potrawy śniadania Wielkanocnego, czyli barszcz biały z jakiem i kiełbasą wędzoną, sałatki warzywne, wędliny, kiełbasy smażone i wiele innych - wylicza Mikołaj Rykowski, prezes Fundacji Wolne Miejsce, która organizuje wydarzenie.
Poza dziesiątkami wolontariuszy i wolontariuszek w MCK pracowali dziś także szefowie kuchni, którzy z tej okazji przyjechali z całej Polski do Katowic. Wśród nich byli m.in. Maciej Regulski z Dąbrowy Górniczej, zwycięzca 10. edycji programu MasterChef Polska oraz Damian Sobek, chorzowianin, finalista 6. edycji kulinarnego show.
Z MCK świąteczne posiłki rozwożone będą przez wolontariuszki i wolontariuszy do domów osób, które zgłosiły takie zapotrzebowanie. Wielkanocne jedzenie będzie dostarczane od sobotniego popołudnia 16 kwietnia do Niedzieli Wielkanocnej 17 kwietnia.
Reklamy "na celebrytę" - Pismak przeciwko oszustom
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?