Ciekawym punktem muzealnego spotkania była degustacja staropolskiej - „Musztardy ks. Marcina z Kłecka”, odtworzonej z zachowanych oryginalnych receptur przełomu XVI/XVII wieku. Tego procesu rekonstrukcji podjęli się Michał Szymański i Sebastian Wawszczak i jak się okazało z bardzo pozytywnym skutkiem.
Całości zaś spotkania dopełniła możliwość skosztowania równie ciekawego produktu jakim było piwo „Książę Sieradzki”, warzone w oparciu o rodzinną recepturę, tradycyjne metody produkcji oraz odpowiednie składniki Kajetana Trąbczyńskiego założyciela sieradzkiego browaru.
Strefa Biznesu: Dzień Matki. Jak kobiety radzą sobie na rynku pracy
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?