Wege Festiwal odbędzie się 16 i 17 marca w Szybie Wilson w Katowicach. Na wydarzeniu znajdziemy około 50 stoisk z kuchnią wege.
- Pojawi się kuchnia indyjska, gruzińska, meksykańska, koreańska, a także wietnamska. Podczas targów będzie można spróbować takich dań jak: kolorowe hot dogi w chrupiących bułkach z warzywnymi dodatkami, chińskie pierożki z przeróżnymi farszami, chlebki gruzińskie, koreańskie gołąbki z kimchi, wegańskie burgery, czekoladowe brownie, kremowe serniki, orzechowe baklawy, wegańskie lody i wiele innych ciekawych, smacznych i zdrowych potraw – wymieniają organizatorzy.
Na Wege Festiwalu znajdziemy też falafele, hummusy oraz wege odsłony znanych dań, będą też zupy, desery, ciasta i ciasteczka,. W trakcie targów będzie tez okazja kupić przyprawy, przetwory, ale też kosmetyki i produkty dla dzieci.
Wstęp na Wege Festiwal jest bezpłatny. W sobotę, 16 marca, targi będą czynne od 11. do 19., natomiast w niedzielę od godz. 11. do 18.
Michał Pietrzak - Niedźwiedź włamał się po smalec w Dol. Strążyskiej
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?