- Rozpoczną się w najbliższy czwartek (3 grudnia) o godz. 10 w sosnowieckim centrum wystawienniczym Expo Silesia przy ul. Braci Mieroszewskich 124 - informuje Sebastian Reńca z Biura Expo Silesia. - Towarzyszyć im będą Targi Wyposażenia Hoteli, Gastronomii i Cateringu - HOTEL-GASTRO MEETING. Imprezy te są ciekawym pomysłem na rodzinne spędzenie wolnego czasu. Będzie można degustować niezliczone próbki wyrobów piekarniczych, mięsnych oraz uczestniczyć w pokazach specjalnych, przygotowanych specjalnie dla zwiedzających - dodaje.
W ramach Targów Przemysłu Mięsnego m.in. na stoisku wystawienniczym Śląskiego Cechu Rzeźników i Wędliniarzy będzie można zobaczyć, jak produkowane są tradycyjne wyroby. - Już 3 grudnia zwiedzający będą mieli okazję podejrzeć jak przygotowuje się krupniok śląski, 4 grudnia skosztują żymloka, a w ostatni dzień targowy - tradycyjnej kiełbasy białej - zapowiada Reńca. - Na targach hotelarsko-gastronomicznych planujemy III Mistrzostwa Polski Kelnerów; kulinarny show, podczas którego będą przygotowywane wariacje kulinarne z polędwicy wołowej z warzywami Oerlemans; pokazy oraz konkursy Śląskiej Grupy Kulinarnej i Klubu Szefów Kuchni, takie jak "Półmisek śląskich specjałów na świątecznym stole" czy "Najpiękniejszy stół okolicznościowy " oraz III Finał Kulinarnego Pucharu Śląska Szkół Gastronomicznych.
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?