Słone przekąski to idealny dodatek do zimnych napojów, ale spożywanie ich zbyt często może mieć poważne następstwa dla zdrowia. Wbrew pozorom, największe zagrożenie nie leży w wysokiej kaloryczności chipsów lub dużej zawartości soli – prawdziwie groźny dla człowieka jest akrylamid. Substancja ta jest toksyczna, a w smażonych produktach – takich jak chipsy ziemniaczane – występuje w dużych ilościach. Osoby, które jedzą chipsy regularnie stają się bardziej podatne na choroby serca i układu nerwowego, dlatego tę przekąskę warto omijać z daleka.
Polski smog najbardziej szkodzi kobietom!
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?