Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Jak powstaje BIO?

Redakcja
O produkcji i zaletach żywności ekologicznej. Targi Natura Food, piątek, 14 października.

Jak poznać żywność ekologiczną?

Oznakowanie – na co zwracać uwagę, aby nie dać się nabrać na „green washing”
Karol Przybylak (Biokurier.pl)

Jak działa ekologiczne gospodarstwo?

Kilka słów o tym jak uprawa się eko warzywa. Jak powstają przetwory ekologiczne? O sprzedaży bezpośredniej żywności EKO.
Roman Wagner (rolnik ekologiczny z Lubnowa w województwie Dolnośląskim)

O ekologicznych mąkach i makaronie

Jak powstają? Czym różnią się od produktów konwencjonalnych? Jak je poznać? Gdzie szukać?
Mieczysław Babalski (Wytwórnia Makaronu BIO, pierwszy producent ekologicznego makaronu http://biobabalscy.pl)

Dlaczego warto spróbować eko soków?

Jak wytwarza się ekologiczne soki? Na co zwracać uwagę, gdy kupujemy sok? Co oznacza napis 100% na opakowaniu?
Tadeusz Szynkiewicz (Żywność ekologiczna Bio Food, producent ekologicznych soków i napojów)

Eko ryby i ryby ze zrównoważonych połowów

Dlaczego zrównoważone połowy są potrzebne? Co to znaczy, że ryba jest ekologiczna? Gdzie szukać informacji?
Andrzej Szeremeta (pracownik Międzynarodowej Federacji Organizacji Rolnictwa Ekologicznego IFOAM w Brukseli, współpracownik Biokuriera i Zielonego Instytutu)

od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na lodz.naszemiasto.pl Nasze Miasto