Zawarte w rybach kwasy tłuszczowe omega-3 mają niezwykle dobroczynny wpływ na nasz organizm. W ostatnim czasie odkryto kolejny argument za tym, by częściej gościły one na naszym stole. Okazuje się, że jedzenie ryb zmniejsza ryzyko wystąpienia kłopotów ze słuchem. Dowiedziono, że u kobiet, które spożywały ryby dwa razy w tygodniu, zagrożenie wystąpienia problemów związanych z tym zmysłem zmniejszyło się aż o 20%! Danie rybne z powodzeniem zastąpić mogą owoce morza lub – w ostateczności – suplementy diety.
WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl
Wsparcie redakcyjne od:
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?