Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Białe warzywa dla zdrowia. Jedz je częściej!

abcZdrowie.pl
@KL
Białe warzywa zwykle spożywamy rzadziej niż zielone lub czerwone. Dlaczego warto się do nich przekonać?

Warzywa należą do najzdrowszych produktów spożywczych. W kontekście zdrowej diety najczęściej wspomina się o warzywach o wyrazistych kolorach, przy czym dominującą rolę odgrywają zwykle produkty o barwie zielonej. Białe warzywa są zwykle na drugim planie, choć – zdaniem dietetyków – niesłusznie. Ziemniaki, kalafior, cebula i czosnek należą bowiem do produktów bogatych w witaminy i sole mineralne. Dzięki temu wzmacniają układ odpornościowy, korzystnie wpływają na nasz wygląd i pomagają zachować szczupłą sylwetkę.

WIĘCEJ NA TEMAT W SERWISIE abcZDROWIE.pl

Wsparcie redakcyjne od:

od 7 lat
Wideo

Kalendarz siewu kwiatów

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na gdansk.naszemiasto.pl Nasze Miasto